Crioterapia, solutie eficienta pentru a scapa de negi

De multe ori ii confundam cu alunitele, alteori ne speriem de ei. Negii seamana cu nista bucatele de piele ridicate deasupra acesteia, un rezultat firesc al infectarii stratului superficial cu virusul papiloma uman. Zona de aparitie difera in functie de tulpina HPV. Putem avea negi pe picioare, main, talpi, in zona genitala, la gura. Aparitia negilor e favorizata de leziuni cutanate, de un sistem imunitar prea slab, de transpiratia prea mare a picioarelor, dar si de lucrul in mediu umed mai ales cu mainile, de roaderea unghiilor.

Negii nu sunt periculosi atata vreme cat nu sunt deranjati sau taiati, nu sunt durerosi, putem trai cu ei pana la moarte, sunt uneori incomozi depinzand de zona de aparitie. Tratamentele pentru negi sunt limitate, dar foarte eficiente. Specialistii folosesc creme speciale cu agenti care inhiba dezvoltarea lor si ii „usuca”, aplicarea lor este simpla si nu prezinta efecte adverse. Totusi, cea mai buna metoda de a scapa definitiv de negii din diverse zone ale corpului ramane crioterapia.

Crioterapia se realizeaza doar in clinici de dermatologie, acolo unde medicul utilizeaza azot lichid la temperatura scazuta sau zapada carbonica, urmarind alterarea legaturii dintre celulele pielii si distrugerea negului. Dupa doar doua sau trei sedinte negii dispar complet, este o procedura nedureroasa, pacientul isi poate relua activitatile zilnice fara probleme. Aparatura folosita nu e complicata, interventia e ieftina, fara riscuri, nu exista cicatrici, dupa doar cateva zile pielea isi revine la starea initiala. Daca va doriti o interventie crioterapie de calitate puteti sa faceti un drum la Clinica Hebra Dermatologie, acolo unde veti beneficia de Cryosuccess, o aparatura eleganta si deosebit de eficienta pentru orice forme de negi.

Aplicatorul de titan utilizeaza azot lichid si o presiune constanta pe toata durata interventiei. Pentru rezultate si mai bune crusta care se formeaza nu trebuie indepartata imediat, vindecarea completa avand loc in doua saptamani.

Povesti virale fake de la inceputul secolului 20

Cercurile naziste din lanul de grau. Viata in SUA in timpul celui De-al Doilea Razboi Mondial este foarte inspaimantatoare. Niciodata nu stiai cand germanii vor ataca din nou, asa ca atunci cand simboluri misterioase au inceput sa apara pe Coasta de Est, oamenii au inceput sa fie ingrijorati. Ziarele nu au facut decat sa adanceasca misterul odata ce au publicat imagini cu simboluri ciudate aparute prin lanurile de cereale ale fermierilor. Balotii de fan erau asezati in asa fel incat pareau ca sunt niste semne clare ale urmatoarelor tinte ce urmau a fi atacate.

Sacii de cereale erau pozitionati in asa fel incat parca aratau directiile in care se aflau diverse baze militare. Sageti si alte elemente directionale incepeau deja sa faca parte din peisajul obisnuit din recolte. S-a ajuns la o isterie in masa, toata lumea vedea semne care nu erau in aproape orice si interpeta fiecare cum putea mai bizar si mai departe de adevar. Vecinii au inceput sa nu mai aiba incredere unul in altul, au inceput sa se acuze de spionaj si de aliere cu dusmanii.

Autoritatile au intervenit si au determinat ca nimic din ce credeau oamenii nu era adevarat, ca anumite semne din recolte erau de fapt un fel de capcane pentru pasari sau „sperietori”, ca sacii de fertilizator care pareau ca indica anumite locatii erau pur si simplu aruncati intr-un anume loc fara alte intentii. Si in Anglia se intamplau lucruri asemanatoare si chiar si in acele cazuri totul era doar in imaginatia oamenilor. In SUA totul a devenit viral, in Anglia nu.

Rob Dunn - biolog

Profesorul Rob Dunn isi doreste o reconsiderare a parazitilor si rolului lor in sanatatea umana si in ecologia lui Holocene. Ideea sa este ca oamenii moderni sterilizeaza mediile in care traiesc si au o biodiversitate foarte redusa. Lipsa expunerii noastre la paraziti si diverse comunitati de bacterii ne afecteaza negativ sanatatea si ne predispune la alergii. Sistemul imunitar ar fi coevoluat cu parazitii pe care noi vrem sa-i eradicam. Viermii intestinali joaca un rol cheie in mentinerea unui sistem imunitar perfect, iar sistemul imunitar este mult mai sensibil in absenta sa. Dunn crede ca aceasta respingere dezvoltata de oameni este o adaptare evolutionara impotriva expunerii la patogeni si paraziti care ne face sa fim si mai vulnerabili. De aici si impactul sociologic negativ, obezitate, imbatranire prematura, tendinte spre xenofobism tribal. Pe masura ce parazitii dependenti de gazda mor lasa locul altora mult mai virulenti. Ca urmare creste riscul expunerii omului la noi boli luate de la animale si care se raspandesc prin paraziti „impartasiti”.

Masa frigorifica iti asigura pregatirea si depozitarea rapida si in siguranta a ingredientelor si produselor

Foarte utila in orice bucatarie, profesionala sau de bucatar amator, masa frigorifica este printre putinele echipamente frigorifice care nu se demodeaza niciodata si poate fi schimbata la perioade lungi, dupa o utilizare intensa. Avantajele meselor frigorifice tin in primul rand de multifunctionalitate, puteti sa va faceti treburile ca la o masa obisnuita si sa depozitati produse, ingrediente in dulapurile cu temperaturi scazute, rezista foarte bine si in medii umede si foarrte calde. De asemenea, mesele frigorifice permit o folosire profesionala a oricaror accesorii si instrumente de gatit, nu incurca la gatit si sunt foarte simplu de mutat dintr-o parte in alta.

Mesele frigorifice sunt realizate din otel inox, temperatura din interior este uniforma datorita sistemului de racire ventilat, deschiderea frecventa a usilor nu schimba temperatura din interior. Consumul de energie electrica la o masa frigorifica este foarte mic, fiind garantat de izolatiile inteligente poliuretanice, cu grosimi de pana la 50 mm. Cat despre sistemul de refrigerare, acesta e bine dimensionat, temperatura setata se mentine constanta, alimentele nu se altereaza, normele de igiena sunt respectate si prin prisma structurii din inox. Sistemul ventilat de refrigerare despre care am amintit garanteaza racirea constanta si uniforma chiar daca masa e plina cu alimente in ambele compartimente. Controlul temperaturii de functionare se realizeaza simplu si rapid prin intermediul panoului de comanda electronic, cu afisaj digital si tehnologie de ultima generatie.

Blatul de lucru este si el din inox, temperaturile atinse pornesc de la -2 grade Celsius si ajung la maxim 8 grade Celsius, numarul de polite difera, degrivrarea este automata, marimea si designul meselor fiind dictate de necesitatile bucatariilor si de viziunea producatorilor. In general, producatorii de mese frigorifice lanseaza pe piata modele cu mai multe usi sau mai mari pentru a satisface necesitatile tuturor bucatarilor, astfel ca veti avea surpriza sa gasiti tot ce va doriti in materie de astfel de mese, fara sa fiti nevoiti sa faceti compromisuri la design si marime.

Neliniste

printre atatia oameni m-am nascut si eu – un vagabont! printre-atatea suflete hoinare, pline de iluzii – m-am nascut si eu – un om netot... printre-atatea alinari, suspine, poate si confuzii, curg si eu, o lacrima ce respira ca prin furtunasele de plastic serul ce zboara din perfuzii... drastic printre-atatia pomi, plini de viata si parfum – primavara - golasi de ei si de acum – toamna, mai zac si eu – orbit, de teama – ca uite, vine iara seara. . . Printre-atatea linii de pe strazi, masini fuginde m-adapostesc si eu cu gandurile-mi tot marunte. c-asa-i cand esti mic si cerul ti-este mare incerci sa tragi si tu din aer ca sa te umpli de candoare.....