Marturii nunta

De-a lungul timpului mentalitatile s-au schimbat, vechile obiceiuri au lasat loc altora noi, iar noua nu ne-a ramas decat sa ne adaptam timpurilor in care traim. Insa asta nu ne obliga sa ne schimbam in ceva ce nu suntem doar de dragul uniformitatii. Ritualul casatoriei este presarat cu traditii, pe alocuri si superstitii si are o incarcatura emotionala profunda. Pana la urma, nunta reprezinta cel mai important moment din viata oricarui cuplu. Desemneaza inceputul unui drum in doi, un drum pe care il vor parcurge tinandu-se de mana, la bine si la rau.

Cum tinerii nu mai merg atat de strict dupa vechile cutume, pana si clasicele marturii de nunta au evoluat treptat de la stergarele traditionale, colacii impletiti si sticlele de vin, la concardele ce se prind in piept. Am observant in ultimii ani, cum pana si acele concarde, au cam fost inlocuite, dupa moda europeana si americana, de acele marturii ce se prezinta sub forma unor cutiute cu bomboane . Alte persoane aleg sa mearga pe marturiile personalizate, ceea ce denota originalitate si implicare. Personal, o consider o alegere potrivita, pentru ca in acest mod, alegand ceva unic, special, original, ii faci pe oameni sa isi aminteasca de tine, de momentele frumoase petrecute la nunta ta . www.fabricadeaccesorii.ro este locul in care am gasit o categorie cocheta “marturii nunta”. Aici, ele sunt grupate frumos, pentru a te atrage sa le achizitionezi. Gasesti de la borcanele cu cafea, miere, dulceata pana la cutiute cu bomboane, saculeti cu bomboane si lumanari parfumate. Borcanelele sunt printre preferatele mele, fiind decorate finut, meticulos, ornate cu danteluta si fundite colorate. Sunt mici opere de arta la care s-a lucrat cu migala si atentie, pentru a realiza ceva desavarsit.

Trebuie sa recunosc ca am gasit in categoria diverse, cele mai originale si dragalase marturii (biciclete din sarma, colivii, barcute, rame foto in miniatura). Toate sunt atent selectionate si dichisite pentru a te convinge. Asa ca, ce mai astepti? Intra sa te convingi!

Cartoful

Ati facut vreodata o baterie dintr-un cartof? Oamenii de stiinta s-au jucat in felul asta si ce a iesit e surprinzator. O baterie pe baza de cartofi si leduri sunt suficiente ca sa lumineze o camera pentru o luna. Cartofii au trecut de la statutul de fulgi la statutul de a cincea cea mai cautata si mai cultivata recolta din lume. Ei ar putea sa fie raspunsul la gasirea unei surse naturale de producere a curentului electric foarte ieftin, care nici nu necesita echipament special si dureaza ceva timp. Cercetatorii au descoperit ca fierberea unui cartof pentru opt minute si taierea lui mai apoi in bucati a transformat cartoful intr-un „pod de sare”, un loc foarte util prin care electronii pot sa circule nestingherit. Ca sa obtii o astfel de baterie ai nevoie de doua clame si doi electrozi. Partile acestea sunt usor de inlocuit si se gasesc la orice pas. Tot ce ai nevoie e cartoful fiert bine 8 minute. Pentru tarile in curs de dezvoltare, bateria cu cartofi va fi ceva nemaivazut si o sursa ieftina de producere a energiei. Problema e ca acele tari chiar au nevoie de cartofi, dar nu sa fabrice baterii, ci sa manance-foametea e mare in randul populatiei, la fel si malnutritia. Daca se rezolva problema hranei, viitorul cartofului va depinde de industria producatoare de energie electrica.

O lupta moderna, pentru suprematie: saci de vidat vs. cutii de carton

Vi s-a intamplat macar o data in ultimul timp sa aveti la dispozitie nu prea mult timp si sa nu mai stiti de unde sa scoate cutii de carton pentru ambalarea diverselor obiecte si lucruri? Daca da, atunci stiti deja cat de greu este sa gasesti cutia potrivita care sa nu te lase fara cele mai bune haine si sa iti transforme tesaturile in niste carpe numai bune de sters pe jos. Intre cutiile de carton si saci de vidat se duce mai mereu un „razboi” tacut de ceva vreme, un razboi in care se pare ca e valabila zicala cei din urma vor fi cei dintai.

Cutiile de carton pot sa porneasca intr-un fel de pe o pozitie foarte buna in aceasta lupta deoarece au ca principal atu varietatea de forme in care se pot prezenta si capacitatile destul de mari pe care le poseda. Sacii de vidat nu se lasa nici ei mai prejos si vin tare din urma cu volume de depozitare mari si posibilitatea economisirii spatiului cu pana la 70%. Mergand mai departe pe campul de lupta vedem ca vechile modalitati de stocare folosite in orice gospodarie pot ocupa si ele un loc destul de redus, se pot acoperi ca sa nu intre praful. Totusi, daca e sa vorbim despre saci de vidat vom descoperi ca etansarea lucrurilor depozitate in ei se face mai bine, prin crearea unui vid cu ajutorul unui simplu aspirator, iar praful sau umezeala nu prea exista. La capitolul rezistenta lupta e si mai crancena, intrucat cutiile de carton sunt mai rezistente la prima vedere decat sacii pentru vidat, care nu prea rezista daca sunt in preajma obiecte cu margini ascutite, taioase. Cu toate astea, contraatacul sacilor este surprinzator, in sensul ca materialele moderne din care sunt facute, nailon si polietilena, garanteaza cam aceleasi proprietati ca ale cartonului folosit la realizarea cutiilor. Intr-un final, sacii pentru vidat haine dau o ultima lovitura de gratie cutiilor din carton pentru ca au aparut si variante parfumate care improspateaza mirosul hainelor sau le mentin mirosul de dinaintea introducerii lor in saci.

Lovitura nu poate fi parata dinspre cutiile de carton, care stau prost la capitolul mirosuri si nu prea fac fata unei depozitari indelungate fara sa isi lase si niste „amprente oflactive” foarte patrunzatoare si neplacute. Si totusi, cine castiga? Evident, sacii de vidat, mai siguri, mai rezistenti in timp, cu uzura mai greoaie si fara pic de miros neplacut.

Moduri ciudate in care intelegem inteligenta complet gresit

Motoarele de cautare te fac sa fii mai inteligent decat esti. Cu totii ne-am aflat in punctul asta. Suntem intr-o dezbatere aprinsa despre un subiect si cineva ia repede telefonul in mana si cauta raspunsul la o intrebare incuietoare. Poate chiar dvs. ati fost persoana in cauza. Daca da, atunci avem o veste proasta. Toate cautarile v-au facut sa pareti mai destepti decat sunteti in realitate. La inceputul lui 2015, un grup de cercetatori de la Yale au decis sa testeze cum anume Internetul ne afecteaza perceperea inteligentei.

Intr-o serie de noua experimente, subiectilor le-au fost date intrebari cu niveluri diferite de dificultate si li s-a impus sa raspunda fie fara a cauta pe Google, fie cautand referinte pe motorul de cautare. Apoi, fiecare si-a declarat si testat nivelul de inteligenta pe topicuri diverse. Cei care au folosit internetul si-au supraestimat inteligenta. De exemplu, intr-u experiment simplu despre cum se foloseste un fermoar, s-a ajuns la sindicatele americane si la diverse tipuri de miscari ale uraganelor sezoniere. Atunci cand nu au putut raspunde la o intrebare despre cultura Kushite, deci au esuat, ei s-au simtit tot genii ale istoriei. Motivul acestor comportamente bizare? Sistemele tranzactive ale memorie. Cand suntem in grupuri, noi oamenii tindem sa impartim sarcinile cognitive pentru a simplifica lucrurile. De vreme ce un individ stie ceva despre un subiect nu e nevoie ca si ceilalti sa stie. Ei bine, acel individ este acum Internetul.

Ca rezultat al omniprezentei lor, nu prea mai facem diferenta intre ce stim cu adevarat, in mod obiectiv, si ce credem ca stim. Asta duce la supraestimarea expertizei in tot intr-un fel atat de complex care ne face uneori penibili.

Totul despre pilote pat „allseason” pentru patru anotimpuri

Odihna noastra din fiecare noapte depinde mult de modul in care ne incalzim corpul pe parcursul somnului, de pozitia organismului si de maniera in care ne aranjam patul si perna. Un rol crucial in intrarea mai usoara in starea de somn profund, cea mai buna pentru un start fresh in dimineata urmatoare, il are pilota sau patura cu care ne invelim.

Daca e prea subtire si ne e frig ne vom trezi de multe ori sa ne invelim, daca e prea groasa ne supraincalzim si iarasi ne putem trezi in toiul noptii. Mai ales iarna, aceste pilote pat trebuie sa fie suficient de groase pentru a echilibra temperatura corpului si a nu-i permite sa se raceasca sau sa se incinga prea tare. Dar nu numai iarna avem nevoie de o astfel de invelitoare, ci si in anotimpurile mai calde, asa ca e recomandat sa cumparam o pilota 4 anotimpuri. Ce are deosebit pilota din aceasta gama? In primul rand are doua straturi sau pilote diferite, intre care exisa spatiu de termo-control, de unde si universalitatea folosirii ei. Cele doua pilote sunt unite intre ele cu capse sau bentite cu arici ori alte sisteme mai simple, cea de vara e mai subtire, are mai putin material de umplutura, de obicei puf de gasca, e mai pufoasa. In cazul pilotei pentru anotimpurile putin mai reci, umplutura e mai moale, aerisita, pentru un somn odihnitor si o relaxare totala in timpul somnului adanc.

Tesatura este din bumbac, rezistenta, nu permite transpiratia excesiva pe parcursul noptii, de unde si confortul sporit despre care vorbeam, ventilatia este naturala. Iarna, ambele pilote pat unite se transforma in cea mai calduroasa pilota pe care o puteti avea, ideala pentru persoanele care sunt mai friguroase. Pilotele 4 anotimpuri se pot spala la temperaturi ridicate, sunt igienizate perfect si asigura o sanatate perfecta membrilor familiei dvs.

Cand le alegeti, tineti cont de dimensiunea patului, de temperatura din mediul ambient, dar si de cine le foloseste, iar la utilizare, evitati contactul direct cu pielea sau imbracamintea dvs. si folositi huse speciale.

Adolescentii si cartile

Cititul este important, mai ales in zilele de astazi cand multi dintre adolescenti refuza sa practice acest “sport”. Nu inteleg de ce multi considera ca cititul este demodat si este o performanta daca deschid o carte. In schimb, ei prefera sa stea ore in sir pe internet sau sa se uite la filme, cand cartea este ca un film pe care il poti crea asa cum vrei in mintea ta. Poti sa iti imaginezi personajele, locurile, reactiile. Pe langa multiplele avantaje pe care le are, cititul iti stimuleaza creativitatea si iti dezvolta limbajul. Cred ca trebuie sa promovam mai mult cititul, sa indemnam pe fratii, surorile noaste, pe prietenii pe care ii avem, sa deschida mai mult cartile (nu doar reviste pline cu poze si cu titluri mari). De ce sa facem acest lucru? Pentru ca tot mai multi adolescenti au un vocabular sarac, nu cunosc cuvintele de baza si multi dintre ei nici nu se sinchisesc sa le caute sensul in dictionar.

Achizitioneaza produsului cautat, ieftin si de calitate

Traim intr-o era a vitezei si tocmai de aceea este extrem de important sa ne putem face cumparaturile cu usurinta. Fie ca nu ai in acest moment posibilitatea de a achizitiona un anumit produs sau, dimpotriva, iti doresti sa economsesti bani in aceasta privinta, poti face o alegere de calitate care sa fie si la un pret avantajos pentru tine.

Datorita internetului, poti accesa site-ul de calitate al unui second hand Bucuresti simplu si rapid, reusind astfel sa faci cea mai potrivita alegere pentru tine. Unul dintre cele mai mari avantaje in acest sens este ca poti viziona un numar foarte mare de produse intr-un timp foarte scurt. Mai mult, ai posibilitatea de a afla detalii privind starea produsului, modelul, cat si alte informatii relevante, alaturi de multiple poze ale acestuia. Pretul este afisat in dreptul fiecarui anunt, astfel incat stii de la bun inceput care este oferta in ceea ce priveste articolul respectiv. Un alt beneficiu de care dispui alegand sa accesezi site-ul unui second hand Bucuresti este ca ai toate datele de contact la indemana si, prin urmare, nu mai este necesar sa mergi dintr-un loc in altul doar pentru a discuta detaliile vanzarii cu persoana in cauza.

Cu ajutorul unui second hand Bucuresti nu numai ca vei economisi timp, dar aceasta optiune este si una mult mai confortabila intrucat poti viziona o multitudine de anunturi chiar din confortul propriei case. De asemenea, in cazul in care esti in cautare de un anumit model al unui produs, poti efectua o cautare avansata pentru a nu fi nevoit sa te uiti la numeroase anunturi de care nu ai fi interesat. Acum este mai simplu ca niciodata sa obtii ceea ce iti doresti la un pret avantajos si o calitate superioara, toate acestea intr-un mod rapid si confortabil.

Un preferat al secolului nostru

Daca ne gandim bine, Gilles Deleuze spunea la un moment dat, undeva, ca majoritatea este ceea ce exclude pe toata lumea. As putea sa verific, poate ca-i in Abecedar; dar mi-e lene: daca n-a spus-o, ar fi putut s-o spuna si asta mi-ajunge. Pe coordonatele noastre geografice, moliciunea nu are o reputatie prea buna. Din punctul de vedere sexual, ea se considera un dezastru: Viagra se vinde bine: nu numai, spun specialistii acestei piete, barbatilor in varsta anxiosi la ideea de a da chix cu erectia, dar si la tot felul de tineri stahanovistii ai corpului cavernos, aflati in cautarea nepieritoarei erectii care va satisface din plin narcisismul lor patimas si carora le doresc, aici, in mod caritabil, multa placere.

Fizic, tot ce-i moale a incetat sa placa. Din ce in ce mai putine doamne vor lua drept compliment o remarca referitoare la moliciunea trupului lor: doar copiii, sub imaginea durduliului, mai au inca dreptul la moliciune: dar sa pariem ca asta nu va dura, poate doar pentru a vinde hartie igienica sau apa minerala la pet. Consolarile religiei, cand e vorba de moarte, sunt odioase. Diderot inventeaza una, in folosul ateismului, care mi se pare acceptabila. E intr-o scrisoare catre Sophie Volland, din luna octombrie a anului 1759:

"Draga mea, Sophie! mi-ar ramane, asadar, o speranta sa te ating, sa te simt, sa te iubesc, sa te caut, sa ma unesc, sa ma contopesc cu dumneata atunci cand nu vom mai fi, cu conditia ca intre elementele din care suntem alcatuiti sa fi actionat acea lege a afinitatilor, sa ne fie dat cam una si aceeasi fiinta, mi-ar ramane speranta ca in veac sa fiu unul cu dumneata, ca moleculele risipite ale adoratorului dumitale sa se agite si sa le caute pe ale dumitale, risipite si ele in sanul naturii! Lasa-mi aceasta himera, ma mangaie, caci mi-ar asigura o vesnicie intru dumneata si cu dumneata” .

Cea mai variata gama de produse pentru copii o puteti gasi pe MyIeftin.ro

Un copil are mereu nevoie de ingrijire, de atentie, de momente in care sa isi poata puna la incercare imaginatia, de cele mai bune jucarii si de cea mai sanatoasa mancarica. Sanatatea copilului tau este la fel de importanta asa ca trebuie intretinuta cat mai bine prin felul in care este alimentat si prin vasele de calitate cu ajutorul carora e hranit.

Pe MyIeftin.ro, comparator de preturi si magazin online de prezentare, aveti la dispozitie produse pt copii grupate pe categorii, cu filtre care se pot aplica usor pentru a gasi in timp record doar produsele care va intereseaza si care sunt vandute la preturi avantajoase. Puteti sa gasiti in sectiunea dedicata produselor pentru copii tot ce va trebuie pentru a amenaja spatii de joaca, leagane, tobogane, jucarii, echipamente exterior si jocuri educative sau interactive, pentru a transforma fiecare clipa petrecuta afara sau in casa in cea mai frumoasa aventura a micutului dvs.

Mamicile care au copii mici sau mai marisori, care au inceput deja sa mearga, isi pot lua din sectiunea produse pt copii carucioare, hamuri, leagane, scaune auto pentru copii, saltele pentru copii, landouri, suzete sau jucarii pentru dentitie. Mai gasiti si mobilier pentru copii de toate varstele, in culori si forme care le vor stimula imaginatia si ii vor face sa se simta confortabil in clipele de relaxare, dar si hrana pentru micuti si farfurii, boluri, linguri, castroane si tot ce va trebuie ca sa-i hraniti sanatos si in conditii de igiena maxima.

Nu lipsesc nici produse pt copii pentru ingrijire si cosmetica, din ingrediente care sunt blande cu pielea micutilor si care ii ajuta sa se fereasca de bacterii si microbi. MyIeftin nu e doar un site de prezentare, ci si un comparator eficient, unde puteti sa gasiti imediat ce aveti nevoie si sa aflati totul despre produsele dorite din doar cateva click-uri. Calitatea la cele mai bune preturi e de gasit doar pe MyIeftin.ro.