Montarea si transformarea dimensionala a unor cauciucuri BF Goodrich, actiuni de lasat in seama profesionistilor

Soferii incearca mereu sa aleaga doar cele mai bune anvelope pentru masina lor. Pentru masinile tip 4x4, anvelopele cu adevarat performante sunt mai greu de gasit, dar nu e imposibil. Dupa ce le-ati gasit pe cele care se potrivesc masinii dvs. incepe partea cea mai neplacuta: montarea. La montarea unor cauciucuri 4x4 BF Goodrich este necesara fixarea lor perfecta pe toate osiile, toate cauciucurile sa fie de acelasi fel si de preferinta de data recenta din punctul de vedere al fabricatiei.

Anvelopele 4x4 sunt fie pentru utilizare rutiera, speciale pentru masinile cu tractiune 4x4, foarte precise la luarea curbelor si in liniile drepte si reactive, mixte, pentru SUV-uri, cu profile decupate si designuri accentuate, flancurile si structura fiind intarite. Un tip aparte de anvelope BF Goodrich sunt cele tot-teren Off Road, dotate cu benzi late din cauciuc de cea mai buna calitate, banda de rulare 50%, profunzimea profilului de 13-17 mm, flancuri intarite si performante excelente off-road. La nevoie se poate opera o transformare dimensionala, adica montarea de cauciucuri care au dimensiuni diferite. Daca doriti sa faceti o astfel de transformare trebuie sa tineti seama de indicile de sarcina al anvelopelor BF Goodrich, care trebuie sa fie egal sau superior celui de la anvelopa originala, adaptarea sa fiind necesara in raport cu sarcina maxima pe fiecare osie.

Indicele de viteza trebuie sa fie si el superior sau egal in raport cu pneurile cu M+S, conditia esentiala fiind ca masina sa aiba patru anvelope identice 4x4 ca sa nu apara neplaceri mecanice la transmisie. Anvelopele nou montate trebuie sa fie cat mai departe de organele mecanice si caroserie si in nici un caz sa nu depaseasca aripile masinii. De preferat sa apelati mereu la serviciile unui specialist inainte de transformare dimensionala pentru a nu ajunge sa dati banii degeaba si sa sfarsiti in sant sau intr-un pom.

Speranta

De cind ma stiu privesc viata cu un optimism pe care nu reusesc sa mi-l explic. Nici loviturile cele mai cumplite ale vietii nu au vreun efect asupra optimismului meu bolnavicios. Cred mereu ca fara necazuri viata n-ar mai fi ce este, ar fi ca o pictura neutra, plata, fara contrast. La fel ar fi si vremea frumoasa fara ploi sau dragoste fara certuri sau impacari. Nici anul n-ar fi atit de special fara anotimpuri. Acum este vara, dar am trecut print-o primavara de vis si printr-o iarna cum n-am mai vazut, fara sa mai vorbim de toamna ruginie cu struguri si fructe zemoase, cu un parfum ceresc. Nu mai vorbesc de florile gingase, frumos colorate ( mirosind in fel si chip!), ofilite printre cioburi de tristete, ca niste Juliete. Gindul ca o femeie isi poate pune capat vietii din dragoste ma tulbura. Imi intuneca mintea. Il gasesc de neinteles. Iti trebuie multa nebunie si mult curaj sa faci asta. Sa mori sau sa traiesti ( fiindca e acelasi lucru! ) sau sa fii etern optimist ( ca mine!)

Servicii de cea mai buna calitate pentru laptopul tau

Ca orice componenta, si hard-ul se strica din mai multe cauze externe sau pur si simplu pentru ca durata sa de viata a expirat. Hard disk-ul este unul dintre putinele piese mecanice al laptop-ului, astfel durata de viata este limitata iar inlocuirea este inevitabila la un moment dat. Apa, caldura sau socurile de curent - toate reprezinta amenintari grave la adresa HDD-urilor interne sau externe; Ventilatia inadecvata poate duce la supraincalzire si in cele din urma poate provoca daune HDD-ului.

Laptop-ul nu trebuie sa fie fierbinte la atingere, de aceea trebuie sa efectuati o curatare periodica asigurand astfel o ventilatie adecvata. De ce trebuie sa ai grija de hard? Pentru ca atunci cand se strica - dispar date, erori de disc si un sistem lent; El va prezenta zgomote de avertizare ciudate, cum ar fi macinarea, caraiturile sau scartaiturile. Toate acestea insa pot fi rezolvate pe service laptop, firma despre care gasiti detalii chiar pe onlaptop.ro. In plus majoritatea laptop-urilor au carcasa din plastic, motiv pentru care o mica neatentie poate duce la craparea sau spargerea carcasei laptop-ului. Micile crapaturi pot fi corectate cu solutie adeziva speciala , insa daca nu sunteti multumiti din punct de vedere estetic, elementul fisurat poate fi inlocuit cu unul nou. Din cauza folosirii intense a laptopului, balamalele ce fixeaza displayul de carcasa se pot uza, slabi sau chiar rupe. Acest lucru nu trebuie trecut cu vederea deoarece poate aduce daune mult mai mari laptopului. Prin urmare o balama slabita poate duce la ruperea carcasei inferioare sau chiar la sectionarea cablului LVDS. Sunt cazuri in care carcasa laptopului este atat de grav afectata incat necesita o inlocuire completa.

Operatiunea de inlocuirea carcasa laptop consta in demontarea completa a componentelor laptop-ului si montarea acestora pe noua carcasa. Acest serviciu se poate efectua in service OnLaptop si primiti odata cu acesta si o curatare de praf standard gratuita.

Spaime

De multe ori ma trezeam noaptea din somn, incomodat de prezenta cuiva nevazut, perceptibil insa prin senzatia de rece, pe care o radia in jur. Il certam (prin vis), cerindu-i sa stea pe un scaun sau jos pe covor, sa-mi lase loc sa-mi intind picioarele, sa pot dormi lejer. Prezenta nici nu voia sa auda, continuind sa ma chinuie si sa prefere locurile care-mi creau disconfort. Intr-o seara, trezit brusc de o zmuncitura puternica, am deschis ochii enervat si am vazut, la capatul patului, o femeie in virsta, cu parul vilvoi, care semana izbitor cu matusa mea, Ana, decedata acum vreo cinci ani. Nu fusese o femeie inimoasa, de care sa-ti aduci aminte. Dimpotriva. Fusese tipul de om care se certa cu toata lumea. Inainte de a muri se certase si cu mine, ne spusesem vorbe grele, cum se intimpla la suparare, iar ea se jurase, pe sufletul ei, ca ma va bintui pina ii voi cere iertare.”. Si se tinuse de cuvint. Cum era prima data cind o vedeam si cum dorisem demult sa-mi indrept greseala de a fi suparat-o pe patul de moarete, i-am cerut sa ma ierte. N-a spus nici da, nici nu, dar din clipa aceea n-am mai vazut-o, nici n-am mai visat-o niciodata…

Placa de baza a unui laptop

Laptopurile au fost si inca sunt revolutionare in materie de electronice. Producatorii incearca sa inoveze pe cat posibil modelele ce se gasesc actual pe piata, de curand au aparut modele de laptop-uri de dimensiuni mai mici decat cele obisnuite, care se pot transforma si in tableta, iar tastatura poate fi intoarsa pe ce parte doreste clientul. In orice caz, laptopurile sunt la mare cautare in ziua de azi, la fel sunt si componentele lor.

Piata e plina de componente de laptopuri care sa ii ajute pe oameni ori sa isi creeze singuri un laptop, ori sa isi imbunatateasca performantele celui vechi, ori, pur si simplu, sa si-l repare. Preturile sunt pe masura producatorilor si modelului pe care il are laptopul, insa este imposibil sa nu se gaseasca macar de la un producator produse compatibile.

Printre componentele de mare cautare in materie de laptopuri se numara hardurile si placile de baza, care, de altfel, sunt componente esentiale care ii ofera laptopului o buna functionare. Pentru a gasi placa de baza ideala, exista atat in magazine cat si online o gama variata de produse. Daca nu stiti de ce placa de baza aveti nevoie, puteti merge intr-un magazin, iar un reprezentant va va ajuta cu detaliile, iar daca stiti deja, cum am zis mai sus, online sunt multe site-uri pe care puteti gasi placi de baza de calitate, iar preturile difera de la un site la altul.

O placa de baza de calitate incepe la 200 lei si poate ajunge si la cateva zeci de sute de lei, insa cel mai scump nu inseamna cel mai bun. Avantajul de a cumpara o placa de baza online poate implica si unele reduceri, iar livrarea se face la domiciliu in maxim cateva zile. O alta variata a achizitionarii de placi de baza este second hand, insa este mai sigur ca aceasta sa fie luata de pe un site de incredere, deoarece asa ea poate fi primita deja arsa sau cu probleme, nu merita sa riscati cand vine vorba de laptopul pe care il aveti.

Cum am mentionat si mai sus, este important sa achizitionati cu atentie o placa de baza, pentru ca aceasta sa fie sigur compatibila cu modelul pe care il aveti. Si trebuie sa verificati de 2 ori inainte sa plasati comanda, deoarece in descrierea placilor de baza intra multe cifre si numere, si un singur numar gresit insemna o total alta placa de baza.

Satul Kalachi

Ceva tare ciudat sa intampla cu locuitorii din satul Kalachi din Kazaskhstan. Nu pot sa-si tina ochii deschisi. Zilnic, cativa oameni adorm din senin pe unde sunt si nu se trezesc decat dupa cateva ore, unii chiar dupa cateva zile. Mai mult de 100 de cetateni de acolo au patit asa ceva in decurs de cativa ani, fara nicio explicatie logica. In septembrie 2014, copiii care doar ce intrasera in clasa au adormit subit. Medicii au incercat sa gaseasca remedii si explicatii, dar nu au putut. Unii chiar se temeau ca vor muri in somn. Dupa ce se trezeau din somnul ciudat, cei care sufereau de aceasta stare le era rau, aveau stari de voma accentuata, pierderi de memorie, ameteli, halucinatii. Unii au facut chiar infarct si au inceput sa aiba probleme cerebrale. Multi oameni pleaca de teama din zona, iar economia se duce la fund, pentru ca nu are cine munci. Si nivelul de radiatii din zona a fost testat, dar fara nici un rezultat concludent. In 2015, cercetatorii au gasit in sfarsit ceva: concentratii foarte mari de monoxid de carbon in sat. Desi nu e nimic cert, asta poate fi cauza starii de somnolenta accentuata.