Despre detoxifiere: cauze, simptome si solutii

Chiar daca ne-am dori, in ziua de azi este imposibil sa ne ferim pe noi si familia noastra de toti factorii interni sau externi care devin toxici pentru organismul nostru. Acesti factori pot fi alimentele care contin aditivi alimentari (E-uri), tutun, cafea, alcool, medicamente, pesticidele de pe fructe si legume, hormonii din carne, produsele cosmetice, poluarea, apa de la robinet, vaccinurile si altele asemenea.

Simpomele care trag semnalul de alarma si care ne dau de veste ca organismul are nevoie de o cura de deteoxifiere se manifesta diferit de la caz la caz. In general, semnele care ar putea sa ne puna in garda sunt: starile de oboseala nejustificata, lipsa de energie, acneea, trezitul greu de dimineata, materii fecale cu miros puternic, hemoroizi, diabet, indigestie frecventa, balonari, tranzit lent, stari depresive, lipsa puterii de concentrare, pofta excesiva de dulciuri sau de alimente prajite, predispozitie la obezitate, nervozitate.

Medicii si specialistii au creat o multime de retete care ajuta la detoxifierea organismului. O detoxifiere cu produse naturiste este cea mai apreciata, atat de medici si specialisti, cat si de oamenii cu aceste probleme, deoarece sunt usor de pus in practica si la indemana oricui. Pe site-ul bioportal.ro veti gasiti o gama larga de produse naturiste care va pot fi de folos in procesul de detoxifiere, in plus aceste produse pot fi comandate online.

Cele mai bune alimente pentru curele de detoxifiere natuala sunt verdeturile, legumele crucifere (varza, broccoli etc.), apa plata cu lamaie, fructele de padure, laptele de cocos neindulcit, otetul de mere, puiul natural crescut la tara, pestele de apa rece, uleiul nerafinat de cocos. De asemenea, pentru curele care au ca scop detoxifierea organismului, se recomanda produsele bogate in fibre, cum sunt: cerealele integrale, alunele de padure, faina integrala de grau, faina de soia, faina de secara, mazarea, semintele de in si altele.

Este foarte important, ca in timpul curelor de detoxifiere, sa se consume o cantitate de 1,5 – 2 l de apa pe zi. De asemenea, este recomandata consultarea unui medic specialist pentru a primi cele mai bune sfaturi.

„Prinsa la mijloc”

„Prinsa la mijloc” infatiseaza lumea unei femei fericite care are o casnicie reusita, doua fetite superbe si care, la un moment dat, se vede nevoita sa treaca printr-o dubla drama. La 36 de ani, Kelly Corrigan, personajul feminin al acestei carti este genul de om care isi pune familia pe primul loc si este in stare sa faca absolut orice pentru ea. Desi este un adult in toata regula, ea inca se considera fata lui tata. Drama intervine in momentul in care medicii ii descopera un nodul la san si este novoita sa faca tratamente istovitoare pentru a trece peste acest hop. Mai mult decat atat, in momentul in care afla ca si tatal ei mult iubit este bolnav de cancer, lumea ei se da cu totul peste cap. Cartea prezinta aceast dubla ipostaza in care se afla Kelly: pe de o parte copilului tatalui ei de care trebuie sa aiba grija acum la boala, pe de cealalata parte femeia, sotia si mama copiilor ei de care trebuie sa se ingrijeasca permanent. Toate aceste probleme aparute dintr-o data in viata ei o fac sa se maturizeze brusc si neasteptat, asa cum nu s-ar fi asteptat vreodata.

Servicii de curatenie la cel mai inalt standard

Unde sa gasesti servicii curatenie de calitate in care sa ai incredere cand, curatenia reprezinta pentru oameni o activitate nu tocmai placuta, insa necesara adesea daca vor sa se simta bine in casa lor?! Vulpea Pamatuf va ofera in acest sens servicii curatenie nu numai pentru case, rezidentiale, ci si pentru case care au nevoie de servicii curatenie generala, pentru case care au nevoie de servicii curatenie de dupa petrecere, pentru spatii mari, birouri sau hale in care au fost tinute evenimente. 

Cele mai bune servicii curatenie le puteti gasi la Vulpea Pamatuf, unde de cele mai multe ori preturile la servicii curatenie sunt atat de curate incat nici nu le simti, iar daca ai nevoie de un abonament pe masura la servicii curatenie, pregateste-te sa fii surprins. Ofertele pentru servicii curatenie incep de la 3 lei pe un metru patrat, in functie de suprafata ce trebuia curatata, iar aici avem: 5 lei pe metru patrat pentru geamuri, intre 3 si cinci lei pe metru patrat pentru pardoseli, 4 lei pe metru patrat pentru birouri si o oferta tentanta de servicii curatenie, pentru suprafatele de dupa constructor, mai exact intre 5 si 8 lei pe metru patrat care cu siguranta necesita servicii curatenie profesioniste. Vulpea Pamatuf va curata si apartamentele dar si garsonierele in cazul in care nu aveti timp sa o faceti, iar daca aveti nevoie sa inchiriati personal pentru servicii curatenie beneficiati si de reduceri, in cazul in care doriti mai mult de cinci persoane. Vulpea Pamatuf va face viata mai usoara cu servicii curatenie de calitate, alungand gandurile rele despre servicii curatenie. Si daca tot vine primavara trebuie sa ne gandim din timp cum sa ne facem locuinta cat mai luminoasa, ori biroul in functie de necesitati, echipa noastra de profesionisti fiind in masura sa ofere servicii curatenie pentru toate gusturile. Sa nu uitam nici de petrecerile ce au loc in case, care necesita servicii curatenie destul de grele, pe care Vulpea Pamatuf vi le poate pune la dispozitie. 

Fie ca apelati la metode bio de servicii curatenie, fie ca apelati la apelati la metode chimice, cert este ca rezultatul va fi unul surprinzator, care va va face sa va indragostiti de servicii curatenie, care va pun la dispozitie numai metode practice si economice. In cazul in care sunteti interesati de servicii curatenie fie ele clasice fie ele servicii curatenie inovatoare, trebuie sa stiti ca Vulpea Pamatuf va ofera si servicii curatenie eco, prin intermediul sablarii cu gheata carbonica.

Pregatiri de Craciun

Casa de Craciun e prima grija a gospodinelor si desigur ca nimeni nu uita de micile detalii de la geamuri sau draperii, care ne fac sa ne simtim intr-o caldura sufleteasca absoluta. Asadar cum sa iti amenajezi casa pentru sarbatorile de iarna ca sa fie cat mai primitoare si mai placuta pentru cei care iti calca pragul?! Inainte de toate nu trebuie sa uiti de un detaliu esential si anume de simplitate.

Simplitatea este cea care cu siguranta incanta pe toata lumea, deoarece simplitatea se uneste mereu cu bunul gust, cu rafinamentul cat si cu eleganta. Toate luminitele si ornamentele nu vor face nici doi bani daca sunt prea din belsug, prea aglomerate si prea diferite. Trebuie sa adopti un stil anume. daca vrei ceva clasic atunci trebuie sa optezi pentru rosu si auriu. Cu siguranta aceatsa alegere va lua ochii multor musafiri. Eu sincer vreau sa imi pun draperii rosii si cu margine aurie, sa imi fac un brad mare si sa il aranjez frumos in rsu si auriu. Am auzit ca e la moda si da foarte bine. In plus  se potriveste si cu peretii si acesta e norocul meu. Peretii mei sunt roz inchis deci va deveni un decor incredibil.

Casa de Craciun insa poate sa aiba si luminte multe dar atentie sa nu faceti o parada de culori si sa riscati sa aveti curcubeie in casa. Am vazut ca au aparut foarte multe beculete individuale care se pot agata in brad si sunt pe baza de baterii. Au buton de On si Off asa ca le puteti aprinde cand doriti. In plus ele tin si loc de instalatie cu beculete electrice care se pune in brad. Sunt si lumanari tot cu acest sistem insa ele nu pot fi atasate in brad, decat pe diverse suporturi. Si sincer nu as pune nici bradul natural in casa mai ales pentru ca prea multi ani la rand sunt distruse paduri intregi iar unui pui de brad pe care noi il luam si il punem in casa ii ia zece ani ca sa ajunga la marimea cu care ni se arata noua.

Idei cred ca sunt destul pentru imbodobitul casei de Craciun insa cred ca ele depind si de bugetul fiecarei persoane. Unii opteaza pentru redecorari masive in preajma sarbatorilor mai ales daca acestea ii ajuta sa faca si putina ordine iar altii fac doar un simplu brad.

Sugestii de meniu pentru petrecerea de botez

Toate ideile nonconformiste vin de peste ocean, de la America tuturor posibilitatilor, iar tendintele in materie de moda, nunti si botez nu fac exceptie. Daca stim deja ce ne “coc” bucatarii romani din restaurante botez in materie de meniuri festive, hai sa aruncam un ochi iscoditor si in farfuriile petrecaretilor americani.

Mancarea are rolul de a umple golul din stomacurile oaspetilor emotionati, dar este si un prilej de socializare si de rememorare a evenimentului solemn cu implicatii religioase.

Printre meniurile din restaurante botez ale americanilor regasim “perechi perfecte”, altfel spus, combinatii ale bauturilor cu mancarea. De exemplu, taco si margarita, Cola si burgeri miniaturali sau milkshakuri si negrese.

Personalizarea meniului este o alta propunere a bacatarilor din restaurante botez pentru fericitii parinti. Se refera la adoptarea unor feluri de mancare adorate de catre tanarul cuplu sau specialitati ale familiilor acestora. Scopul este de a le reaminti invitatilor cat de importanta este legatura de sange care ii uneste. Posibile variante de mancare servita: ce au mancat parintii bebelusului la prima lor intalnirea (sau atunci cand el a cerut-o de nevasta), specialitatile unuia dintre partinti sau retete de familie – savuroasa placinta cu dovleac a mamei tatalui, un cocktail delicios in interpretarea proprie a tinerei mamici, etc.

Creativitatea este la mare pret si in bucatariile din marile restaurante botez americane: surprinderea invitatilor cu meniuri interesante este una dintre cele mai populare tendinte. Un decor pentru mese cu diverse ierburi aromate, gata sa fie folosite pentru condimentarea mancarii, dupa gustul oaspetilor, este una dintre ideile de meniu straine.

Alte idei de meniu gasite in restaurante botez includ servirea in vase mari a ceaiurilor, compoturilor sau chiar a unor simple infuzii de plante si fructe (apa, in care se plaseaza un fruct de sezon), precum si servirea unor aperitive formate din mezeluri, branzeturi si muraturi.

Dragusanu face banu’

Nu stiu daca este un titlu de tabloid, dar asta am intentionat. Pentru ca numai tabloidele pot scrie despre acest personaj, de care, personal, ma simt intoxicata. In ultimele prea multe saptamani, televiziunile si presa scrisa au luat-o razna. Parca au intrat in pana de subiecte, iar Bianca, fosta Dragusanu, actuala Slav, a ramas singura persoana publica, cu aere de diva, in showbiz-ul autohton, care oricum ar trebui refacut din temelii. Inainte de nunta, toti vorbeau despre nunta anului, a secolului, a mileniului chiar, cum s-au aruncat unele tabloide. Toti neavenitii, si somerii de lux din showbiz, si jurnalistii exceptionali care isi spun “gazetari”, ca se poarta vintage dom’le, desi ei nu stiu sa scrie mi-au decat ca pisica, toti acesti datatori cu parerea erau distribuiti in mod egali intre platourile televiziunilor, la emisiunile de maxima audienta, de seara si de noapte, ca sa disece nunta ce avea sa vina, si mirii si a lor dragoste, dar mai ales mireasa si ai ei fosti printi si printisori. Apoi, nunta s-a consumat. A durat putin si nu cred ca durut prea tare, ba chiar cred ca invitatii chiar nu au mintit cand au spus ca s-au simtit bine. Acum, fie vorba intre noi, de ce sa nu te simti bine cand esti intr-o locatie frumoasa, cu muzica buna si mancare aleasa. Poate doar cand stii ca toate astea te costa vreo cateva sute de euro sa iti mai dispara entuziasmul, dar in rest, nu vad unde e tragedia. Revenind, nunta s-a consumat, mireasa n-a fugit in ultimul moment, banii au fost si ei la locul lor, deci gata, cum ar zice americanu’: The End. Dar nu, ntz, ntz, nu merge asa, ca romanu’ vrea sa stie: care cu care a dansat, cine si cat a baut, ce tinute fitoase au avut invitati si mai ales cum a fost rochia miresei, ce a facut ea trei ore in care a lipsit, dar s-a intalnit sau nu s-a intalnit cu Printul, dar cine a zgariat-o dom’le pe mana, dar ii lipsea iubirea din ochi, dar a dansa doar doua dansuri cu sotul ei, deci clar nu se iubesc, dar uite ca a dat jde mii de euro pe rochie si e varza si cate si mai cate. O saptamana intreaga dupa nunta numai despre asta s-a vorbit, s-au aratat atatea imagini de la nunta, incat chiar cred ca noi, de fapt, am vazut nunta toata, doar ca pe bucati, ca la cate ore de emisie au fost cu acest subiect, cred ca fiecare dintre noi a inceput sa se intrebe daca nu cumva a fost la nunta asta.

Bun, stiu ce veti spune, ca nu m-a obligat nimeni sa ma uit. E drept, nu m-a obligat nimeni, insa mi se pare absolut incredibil ca cinci emisiuni din Romania, si e mult, pentru ca ma refer numai la produsele autohtone, de la 4 televiziuni, si iar e mult, ca sunt cele mai importante 4 televiziuni, sa deschida cu acelasi subiect, care, in definitiv, e un non subiect. Eu ma uit la aceste emisiuni, recunosc, pentru ca acelea sunt momentele mele de ragaz, in care vreau sa ma relaxez, sa ma simt bine, sa ma uit la ceva usor de digerat si care sa ma deconecteze de la problemele si gandurile apasatoare de peste zi. Pe mine, recunosc, aceste emisiuni ma bine dispun, ma amuza, pentru ca asa cum a spus odata Dan Negru, parafrazandu-l pe Ion Creanga: Da, sunt prost, dar cand ma uit la televizor, prind curaj. Am auzit de atatea ori ca asta e ceea ce vor oamenii si am sustinut mereu si voi sustine mereu ca e fals: nu oamenii vor asta, ci televiziunile dau asta. Daca numai astfel de continut exista, ei se mira ca au audiente? Normal ca au audiente, pentru ca numai genul acesta de subiecte aveti. Iar oamenii au nevoie sa se uite la televizor, pentru ca au nevoie sa se deconecteze, au nevoie sa stea in pat, seara, sa priveasca o emisiune tembela si sa mai uite de probleme. Asta nu inseamna ca emisiunea aia tembela le place, asta inseamna ca ei sunt fortati sa aleaga dintre un rau si un rau. Tu pe care l-ai alege? Exista, din fericire, si emisiuni de calitate in Romania, care au audiente foarte bune. Ma intreb insa, exemplul acesta nu ii face producatori mai curajosi, nu le da mai multa incredere in gustul oamenilor? Nu stiu cat va trece pana cand mascaradele astea de emisiuni TV vor disparea din cadru, dar eu, in naivitatea mea poate, sunt convinsa ca vor disparea, la un moment dat. E doar o chestiune de timp. Dar eu am rabdare.

Cadouri pentru toata lumea

Cand vin sarbatorile, fie cele de iarna, fie cele de primavara, e imposibil sa nu avem un sarbatorit in familie sau macar un prichindel ori o persoana draga careia sa vrem sa ii facem un cadou. Insa de multe ori ne gandim care ar fi cel mai potrivit cadou, mai ales in prag de iarna, cand zapada anunta sa vina peste noi, din ce in ce mai multa si cand schimbarile climatice sunt atat de variate?  

Gandul nu ne poate duce decat la un singur lucru si anume: trebuie sa facem provizii de haine atat pentru zilele insorite cat si pentru cele mai agitate ca sa avem cu ce ne potrivi capricioasei vremi. Asa ca cel mai potrivit cadou pentru cineva este o haina, fie ea groasa, subtire, eleganta sau mai sobra, atunci cand vrei sa faci cadou unui om drag tie, poti sa apelezi la acest truc care nu numai ca este util, insa este si cel mai de apreciat. Se spune ca daca faci cadou cuiva haine inseamna ca ai o relatie speciala cu acea persoana, deoarece hainele simbolizeaza caldura sufleteasca si apropierea intre semeni. Iar pentru cele mai bune idei puteti sa faceti cateva cercetari pe google, veti gasi haine la pret redus, de calitate si in topul preferintelor persoanelor de toate varstele. Cadourile reprezentate de articole vestimentare nu numai ca arata afectiunea, insa ele reprezinta si un schimb interpersonal intre cel care primeste cadoul si cel care ofera, astfel ca se creeaza o legatura armonioasa. 

Daca doriti un cadou pentru parinti, in special pentru mame, nu trebuie sa ezitati o clipa sa apelati la oferirea unei esarfe, a unei bluze elegante sau a unui pulover pufos, cu care persoana in cauza se poate mandri in fata tuturor celor care o vad. Iar pentru tatici, mereu sunt la moda manusile, ori puloverul, si de ce nu si un fular din vastele oferte ce le puteti gasi in magazine.

Briose cu scortisoara

Briosele sunt printre preferatele mele, pentru ca se prepara usor si repede atunci cand ai pofta de ceva dulce si, in acelasi timp, au un gust foarte bun.

Ingredinetele de care avem nevoie sunt: 100 grame de unt, doua oua, 150 grame de zahar, 200 grame de iaurt, 300 grame de faina, o lingurita de scortisoara, o lingurita de praf de copt si un praf de sare.

Untul se amesteca cu zaharul si se freaca pana compozitia devine cremoasa. Se adauga iaurtul, apoi faina se amesteca cu praful de copt si sarea. Acestea trebuie sa se intrepatrunda bine pana cand compozitia se omogenizeaza. La final se adauga scortisoara, se amesteca din nou foarte bine, apoi se toarna in forme.

Aceste prajiturele formate se baga la cuptor, unde se tin aproximativ 30 de minute la foc mediu si trece testul scobitorii. Se  servesc cu multa pofta.