Cum alegi cele mai bune camere de supraveghere ascunse

Atunci cand doriti sa achizitionati un sistem de securitate pentru caminul dumneavoastra sau pentru birou, trebuie sa stiti anumite reguli pentru camere de supraveghere, de care trebuie tinut cont. Aici luam in calcul atat necesitatea cat si avantajele sau dezavantajele montarii unui sistem de protectie.

Camere de supraveghere ascunse nu sunt deloc greu de implementat in siguranta caminului dvs, si ele va vor ajuta nu doar sa va feriti de eventuale necazuri (in cazul in care sunt setate si legate la un sistem de alarma), dar daca de pilda doriti sa supravegheati pe cineva atunci acestea sunt cele mai indicate. Nu putem spune cu exactitate care sunt cele mai bune aparate, deoarece multitudinea functiilor prezente la un astfel de dispozitiv nu poate decat sa mareasca gradul de concurenta. Totusi daca stiti ca locuiti intr-un cartier rau famat si aveti nevoie de securitate extra, atunci va trebui sa scoateti mai multi bani din buzunar. Desigur pentru ca hotul sa ajunga la dvs in casa, va trebui sa treaca inainte de toate de interfon, mai ales pentru ca in prezent mai toate scarile si blocurile au acest sistem de securitate.

Totusi cele mai bune camere ascunse sunt cele care includ si senzorii de miscare, care au si infrarosu de calitate inserat pentru a oferi o vizibilitate buna chiar si pe timp de noapte, sau atunci cand lumina este foarte scazuta. Lentilele si rezolutia nu intra in discutie atunci cand optati pentru o camera de supraveghere ascunsa, deoarece ele vor fi din start alese ca fiind cele mai bune. Cu cat rezolutia este mai mare cu atat imaginea va fi redata mai clar. Totusi trebuie sa fiti atenti la senzorul de miscare, caci daca optati sa setati camera in interior intr-o camera in care de regula este multa activitate, atunci e posibil sa nu obtineti ceea ce va doriti cu adevarat. Viziteaza sdsmag pentru a afla informatii utile despre camerele de supraveghere.

Eu am sex neutru!

Atunci cand am studiat limba romana la scoala, inca din primele ore am invatat genurile substantivelor, care pot avea doar trei genuri: masculin, feminin si neutru. Ca sa fie mai usor de invatat profesoara ne-a „vandut un pont” spunandu-ne ca genul masculin sa-l asociem cu baietii (un baiat, doi baieti etc.), genul feminin cu fetele (o fata, doua fete, etc.), iar genul neutru cu obiecte precum dulap, televizorul (un televizor, doua televizoare).

Ceea ce pe vremea mea era un exemplu care im simplifica invatarea, astazi poate pune mari probleme. Daca atunci cand eu eram copil exista baiat si fata, fiecare avea atribuit cate un sex, in secolul al XXI-lea totul s-a schimbat. Exista si oameni cu sex neutru.

Prima persoana de sex neutru tocmai si-a intrat in drepturi. Este vorba despre o persoana de culoare din Australia.  Persoana cu pricina, pe care nu stii cum sa o numesti (baiat sau fata), s-a nascut cu sex masculin, dar la varsta de 28 de ani s-a decis ca nu i se potriveste sexul pe care il are si a luat decizia sa se transforme in fata. Dupa un timp de tratamente hormonale, corpul a inceput sa i se deformeze si sa capete conturul unui trup feminin. Vazand evolutia trupului sau si-a dat seama ca nu o sa-i stea bine ca femeie si a intrerupt tratamentele, ramanand blocat intre cele doua sexe.

Norrie May-Welby are acum 51 de ani si oficial este prima persoana de sex neutru din lume. Daca te vei intalni pe strada cu acest om nu poti sa-l strigi, nici ca pe o doamna, nici ca pe un barbat, ci mai degraba ca pe un obiect, deoarece genul sau este neutru.

Se asteapta ca exemplul dat de Norrie May-Welby sa fie urmat si de alti oameni, barbati si femei care nu vor sa mai fie ceea ce sunt in prezent, care nu sunt multumiti cum arata sau care au probleme psihologice.

Aceasta lege care permite schimbarea sexului la cerere, este una care va aduce multa instabilitate din punct de vedere emotional, dar si social. Cati oameni vor calca pe urmele lui Norrie May-Welby va ramane sa vedem in anii care vor urma.

In aceasta situatie o intrebare se ridica in mintea mea: Oh, in ce lume traim sau in ce lume imi voi educa eu copiii?

Pompa de apa submersibila - un dispozitiv pentru orice sezon

Pompele de apa submersibile sunt folosite datorita faptului ca metoda de extragere a apei menajere si de baut este, de obicei, prin intermediul exercitarii unei presiuni pe un piston atasat la pompa deasupra solului, care nu numai ca este necesar pentru a combate gravitatia, dar, in acelasi timp, si presiunea aerului.

In prezent, cei care au pompe submersibile, care sunt literalmente scufundate in apa, pot acum folosi cu usurinta gravitatia in scopul de a conduce apa catre suprafata si a face aceste tipuri de pompe mult mai de incredere si de lunga durata.

Pompele de apa submersibile comercializate la www.pompe-submersibile.com.ro poseda un motor sigilat ermetic pentru protejarea mecanismului contra umiditatii, dispozitivul fiind pur si simplu inconjurat de uleiul de motor. Datorita faptului ca pompa submersibila este scufundata in apa, este de fapt mult mai putin expusa intemperiilor care afecteaza alte tipuri de pompe. Orice operatiune de intretinere de rutina necesita doar inspectarea pentru a vedea daca totul este sigilat corespunzator.

De asemenea, in cea mai mare parte a timpului, acestea au nevoie de foarte putina mentenanta si, in plus, pot fi eventual utilizate pentru orice tip de pompare. Pompa de utilitate este cu siguranta un aparat minunat in jurul casei, in cazul in care este nevoie pentru a face fata inundatiilor care de multe ori pun in pericol valoarea proprietatii dumneavoastra, inclusiv pentru cei care poseda o piscina, iaz de gradina sau chiar inundatii regulate.
Cu ajutorul alarmelor contra umezelii atasate pompei de apa submersibile, va suna o avertizare pentru a va anunta ca apa ajunge la motorul electric. Avand in vedere ca motorul electric produce de fapt energie cu ajutorul cablurilor electrice, acesta intr-adevar poate prezenta un pericol pentru utilizator. Prin urmare, lucrul care se propune de obicei, ori de cate ori se cumpara o pompa de apa submersibila este ca, in general, rotorul sa fie actionat manual.

Importanta content writingului in lumea virtuala de azi

Nu toata lumea este experta atunci cand vine vorba de crearea de continut social de calitate, acesta fiind motivul pentru se pot emite cateva sfaturi utile care pot face procesul mai usor de realizat si de inteles. Unul dintre primele lucruri pe care le puteti face atunci cand crearea de continut pare dificila este de a scrie bazat pe subiecte care sunt prezente si in trend. Daca nu sunteti in tema cu care sunt subiectele fierbinti, puteti afla ce este trendy prin utilizarea site-urilor de stiri. Acestea sunt un serviciu gratuit care va va ajuta sa aflati cele mai noi evenimente si de a crea continut in jurul lor. Marketingul social media utilizeaza in mod regulat acest serviciu si cred ca-l ajuta sa se conecteze cu publicul lor tinta mult mai bine.

Urmatorul lucru care va ajuta la continutul dvs. sa fie partajat este includerea de imagini. S-a demonstrat ca suntem atrasi de continut care ofera o imagine atragatoare sau grafica. Expertii de marketing afirma, de asemenea, ca un continut care include un infographic primeste cu 94% mai multe vizualizari decat continutul standard Exista multe site-uri in care imaginile sunt caracteristice, puteti achizitiona si cateva care ofera imagini gratuite. Este important sa urmati toate reglementarile privind drepturile de autor atunci cand se utilizeaza imagini. Acest lucru va va ajuta sa evitati orice actiune in justitie in cazul in care o societate sau individ se simte lezat ca le utilizati imaginea fara permisiune. Atunci cand se utilizeaza imagini de stoc trebuie sa fiti constienti de faptul ca nu sunteti, probabil, singurul care utilizeaza acea imagine speciala. Este recomandat sa combinati un amestec de imagini de stoc si imagini concepute pentru a capta atentia cititorului.

Una dintre cele mai bune metode de a atrage atentia unui utilizator este de a crea un titlu mare. Titlul in continutul dvs. este, de obicei motivul pentru care un cititor nu va citi mai departe daca acesta nu este convingator. Pentru a obliga cititorii dvs. si pentru a continua lectura, titlul ar trebui sa fie convingator si clar. Aceasta ar trebui sa includa, de asemenea, o mostra din in ceea ce articolul vorbeste despre si ceea ce cititorul poate obtine de la el. Pentru a va asigura ca aveti un titlu mare, poate doriti sa verificati continutul cu un generaot specilizat. Acesta este un instrument de mare utilitate pe care il puteti folosi pentru a crea un titlu atractiv, care sa cadreze in pagina. Crearea de continut social de calitate poate fi o sarcina dificila pentru multe persoane, dar practica pe termen lung va imbunatati acest lucru. Atat timp cat scrieti continut pe care l-ati citi si impartasi , fiti sigur ca si ceilalti vor gandi la fel cu dvs.

Echipamente de campare - intrebuintari si nevoi

Mersul in camping pare ca un demers simplu care necesita doar echipamente de baza: adapost, imbracaminte, combustibil si produse alimentare. Insa, alegerea uneltelor potrivite pentru camping poate face diferenta intre distractie, placerea din timpul somnului, umezeala si disconfort. Pentru o calatorie de succes, alege intotdeauna echipamente de campare care sa se potriveasca nivelului de confort, experientei de camping si stilul de viata personal.

1. Estimeaza cat de multi oameni vor impartasi acelasi adapost. Adapostul ideal este suficient de mare pentru toata familia, inclusiv pentru animalele de companie. Prin urmare, cortul ar trebui sa fie suficient de incapator pentru a oferi confidentialitate in cazul in care mai multe persoane vor dormi in interiorul acestuia. Excursionistii au nevoie de adaposturi de baza, care sunt usoare si suficient de mici pentru a putea fi transportate intr-un rucsac.
Achizitioneaza un cort pentru toate cele 4 sezoane, evaluat pentru utilizare zilnica pe tot parcursul anului. Corturile usoare facute doar pentru lunile de vara, cand vremea este calda, sunt ieftine, dar ele nu te vor proteja de vreme rea. Pentru zilele ploioase este bine sa te axezi pe achizitionarea unui cort de calitate superioara. http://www.camping-outdoor.ro te poate ajuta sa iei decizia corecta. Avand o multime de produse de campare disponibile, este mai usor sa alegi produse calitative, potrivite nevoilor tale.


2. Anticipeaza anotimpurile atunci cand vei campa, apoi selecteaza un sac de dormit corespunzator. Sacii de dormit moderni sunt construiti pentru diferite anotimpuri, structuri corporale si sexe. Verifica eticheta sacului de dormit pentru a determina temperatura. Un sac de dormit usor este ideal pentru excursiile de vara, dar nu va furniza caldura in timpul noptilor reci de toamna.
Si interiorul conteaza. Verifica pentru usurinta de utilizare si pentru un spatiu interior suficient pentru cap, picioare si trunchi. Un sac de dormit bun are un fermoar puternic, snururi grele si este bine cusut.


3. Selecteaza haine adecvate pentru nevoile tale in aer liber. Pentru asta ai nevoie de sosete de buna calitate, pantaloni, camasa si lenjerie de corp din materiale cu uscare rapida, pentru a evita hipotermia. Alegerea imbracamintii de calitate te va ajuta sa te simti confortabil pe toata perioada excursiei. Cumpara haine usoare, care se pot ambala usor si pot fi stratificate si purtate in toate anotimpurile.


4. Evalueaza-ti abilitatile de gatit in aer liber, atunci cand alegi un aragaz pentru camping, pentru ca sunt concepute in functie de cazul si modul in care acestea vor fi utilizate. Cele usoare cu un arzator si multi-utilizare, care permit utilizatorilor sa coace si sa fiarba in oale mici, sunt bune pentru excursionistii ocazionali care isi transporta uneltele. Cele cu 2 sau 3 arzatoare pot gazdui vase de uz casnic obisnuite, ca acasa. Alege un aragaz care arde cu mai multe tipuri de combustibil.


5. Elimina echipamentele de campare non-esentiale. Aduna uneltele in aer liber si alege-le doar pe cele pe care le vei lua cu tine, in functie de locatia calatoriei si a intervalului de timp. Aminteste-ti ca exista o linie fina intre a fi pregatit pentru camping si a ambala prea mult echipament.

Shoebox 2013

Dintre toate campaniile umanitare sau apelurile de intrajutorare si de sprijinire a semenilor nostri dezavantajati de soarta, una a reusit in mod cert sa imi atraga atentia si sa ma mobilizeze. Nu numai pentru ca e vorba despre copii, ci si pentru ca a fost excelent de bine gandita ca si concept.

Shoebox 2013, - caci despre aceasta initativa vorbesc, si sunt convinsa ca va mai exista si un Shoebox 2014, apoi 2015, si tot asa, si doresc campaniei multi ani inainte - este de departe cea mai interesanta initiativa la care am luat parte si pe care am popularizat-o cu drag. De ce Shoebox? Pentru ca intregul concept avea la baza o cutie de pantofi devenita cu doar putin efort si putin mai mult suflet o cutie a bucuriei pentru un copil care nu are sansa de a primi un cadou de Craciun, la fel cum nu primeste nici de ziua lui, nici de 1 iunie, nici de la iepurasul de Paste sau de la Mos Nicolae... In cutia de pantofi oricine putea pune dulciuri, jucarii, hainute, intr-un cuvant tot ce poate incapea intr-o astfel de cutie, alcatuind un cadou surpriza pentru un copil a carui varsta si sex putea fi ales de catre fiecare "donator". Excluse au fost din start alimentele perisabile si era de la sine inteles de ce nu erau recomandabile si de ce exista riscul ca ele sa nu ajunga in conditii bune la destinatari. De asemenea, au fost excluse cantitatile mari de produse, si s-a facut mentiunea clara ca se pot primi doar cutii de pantofi, probabil si pentru ca logistica nu permitea desfasurari atat de mari de forte, dar si pentru ca a fost mai degraba o iniativa ce venea ca o bucurie pentru cei mici de Craciun si nu ca o campanie umanitara obisnuita.

Cutia de pantofi trebuia imbracata in hartie pentru cadouri, astfel incat sa arate perfect si apoi adusa sau trimisa la sediul acestei campanii. Nu numai laudabil, ci si genial si catchy. Stiu sigur cateva persoane care au participat la aceasta campanie cu cadouri Shoebox pentru ca le-a placut ideea si au simtit ca se pot implica sufleteste mai mult decat cu un sms de 2 euro.

5 motive pentru a posta anuntul tau pe Cocosat.ro

Site-ul www.cocosat.ro este un portal romanesc de anunturi gratuite cu acoperire nationala. Lansat la finele anului 2013, site-ul este unul prietenos si usor de utilizat. Cu un nume sonor, site-ul Cocosat.ro isi face repede intrarea printre „greii” anunturilor gratuite. Iti prezentam 5 motive pentru care merita sa iti postezi anuntul tau pe Cocosat.ro.

1. Fiind un portal online, site-ul www.cocosat.ro are acoperire nationala, ba chiar internationala. Oricine este interesat sa vizualizeze anuntul tau, o va putea face fara sa intampine vreo problema.

2. Un motiv foarte bun pentru a alege site-ul cocosat.ro pentru a posta un anunt este dat de faptul ca nu este necesara crearea unui cont de utilizator pentru a face acest lucru, iar procedeul este complet gratuit. Important este si faptul ca procedura de postare a unui anunt este foarte simpla.

3. Pe site-ul cocosat.ro ai o mare varietate de produse pe care poti sa le vinzi sau pe care poti sa le cumperi. Dintre categoriile prezente pe site mentionam: Auto Moto, Imobiliare, Electronice si Electrocasnice, Joburi, Animale de Companie, Moda si frumusete, Mama si Copilul si multe altele.

4. Ai posibilitatea de a selecta rapid doar anunturile din judetul in care te afli. De asemenea, ai la dispozitie un sectiunea de cautare avansata pentru site. Cu rolul de a iti face cautarea mult mai eficienta, sectiunea de cautare te poate ajuta sa filtrezi elemente cum ar fi: Localitatea, Pretul dorit, Moneda, Anunturi cu poza sau fara poza si tipul de persoana care a postat anuntul (Privat sau Firma).

5. Inca un motiv bun pentru  a posta anuntul tau pe cocosat.ro este dat de faptul ca poti sa cresti credibilitatea produsului pe care il vinzi prin atasarea unor imagini. Poti atasa pana la 6 fotografii cu dimensiunile de 3000x 3000, ceea ce inseamna o calitate a imaginii excelenta.

Pinterest – noul trend in partajarea imaginilor online

Ce tendinte sunt in top pe Pinterest? Cum se produc trendurile pe Pinterest si siteurile care genereaza interes din partea altor utilizatori? Pinterest continua sa marcheze in sine un sistem mass-media de conducere in social stil. In fiecare zi, notificarile aratate in inbox e-mailurilor utilizatorilor, anuntandu-i despre cele mai recente evenimente, repostari, comentarii si adeptii generati de comunitatea Pinterest. Cele mai populare locatii in trendurile Pinterest provin din postarile individuale, care de obicei, nu sunt cunoscute, dar prezinta un interes comun in postarile pe panourile site-ului.

Exista multi oameni din comunitatea online care au un interes comun in unele dintre lucrurile sau gandurile cele mai obscure, in timp ce altii le reutilizeaza in ceva creativ si util. In mod surprinzator, un utlizator Pinterest ar putea gasi ca unele dintre postarile sale, indiferent de continut vor primi o cantitate mare de repins decat si-ar fi imaginat. Aici sunt 4 moduri de a creste tendinta de atractivitate pe Pinterest:
 
  • Numarul de repingeri: Chiar daca clasificati anumite postari diferit, imaginea in sine creeaza un dialog nerostit care leaga interesele comune printre oamenii din comunitatea Pinterest.
     
  • Nivelul de implicare: Popularitatea este dobandita prin numarul de adepti, comentarii si repingeri care se adauga la individualitatea unui board. Cei mai multi oameni au tendita sa adere mai mult la evenimentele curente.
     
  • Adaugati pin-uri le ceea ce va intereseaza: In fiecare saptamana, Pinterest trimite sugestii care corespund cu profilul de continut al interesului dumneavoastra. Cele mai multe pin-uri reflecta activitatea dumneavoastra si va expun in feed-urile actualizate.
     
  • Pinterest inseamna promovare: paginile personale pe Pinterest sunt impartite prin alte site-uri de social media, site-uri web, bloguri, articole si comunicate de presa. Icon-ul vizibil al Pinterest invita pe cei care-l vad sa se alature si sa rasfoiasca printre imagini.

Trendurile pe Pinterest creeaza o legatura comuna in randul pinner-ilor pe care multi nu o regasesc personal in viata lor de zi cu zi. Temele populare deschid un dialog in interiorul acestei entitati sociale de mass-media. Pe langa faptul ca este un instrument de marketing si de afaceri, aceste panouri pot servi ca un numitor categoric comun care creeaza o comunitate de dialog fotografic. Exista o legatura intre cei care cauta sau dau peste temele de interes comun cu alti membri. Popularitatea si trendul fac apel la o gama larga de utilizatori sociali in cautare de idei interesante si practice postate de persoane, intreprinderi, organizatii sau institutii.

Ce este throat hit?

Daca in ceea ce priveste tigarile obisnuite ceea ce conteaza este cat de tari sunt, la tigara electronica ceea ce conteaza este throat-hit-ul. E drept ca tigara electronica este un mod de a fuma mai curat, mai ferit de mirosuri neplacute si uneori chiar considerat mai sanatos, insa sunt multi cei care nu reusesc sa continue pentru mult timp cu experienta vapatului, pur si simplu pentru ca nu gasesc in tigara electronica aceeasi satisfactie pe care o gasesc in tigara obisnuita. Si asta pentru ca de cele mai multe ori nu stiu sa isi aleaga corect elichidele, sa le pregateasca asa cum se cuvine si pentru ca nu obtin ceea ce se numeste in limbaj obisnuit al vaperilor un throat hit satisfacator. 

Throat hit-ul este ceea ce un fumator de tigara electronica (vaper) simte in fundul gatului si in plamani atunci cand inhaleaza vaporii tigarii electronice si este o experienta asemanatoare cu cea pe care un fumator obisnuit o simte atunci cand trage in plamani fumul provenit de la tigara. Iar aceasta este – si o poate spune orice fumator- partea cea mai importanta din intreaga experienta a fumatului. In timp ce unii sunt satisfacuti de un throat hit mai usor,  altii prefera unul mai puternic. Atentie insa la un hit prea puternic, care poate chiar dauna gatului.

Cunoscatorii si vaperii care au ceva vechime spun ca una dintre cele mai bune optiuni este un lichid Liqua, realizat din ingrediente foarte calitative si certificate, si cu arome de calitate. Lichidul se comercializeaza in sticlute de 30 ml, sigilate si ambulate in cutii individuale. El este foate apreciat, atat pentru cantitatea mare de vapori cat si pentru throat hit-ul puternic (are la baza o combinatie de propilenglicol si glicerina vegetala). Dintre aromele inconfundabile pe care elichidul Liqua le poate avea, enumeram sase variante diferite Tobacco (Bright, Traditional, Cuban Cigar, American, Turkish si French Pipe), mentol, cafea, cappuccino, ciocolata, mar, tiramisu, afine, banane, cirese, capsuni, struguri, fructe de padure, citrice, vanilie, pepene verde, menta, energizant si cola.

Cum contribuie sportul la construirea personalitatii si caracterului?

"Sportul este viata umana in microcosmos" a declarat un comentator de sport. In afara de a imbunatati sanatatea lor fizica, sportul joaca de asemenea un rol important in dezvoltarea sociala si psihologica a copiilor. Redarea valorii de sine  induce abilitati precum disciplina, responsabilitatea, increderea in sine, sacrificiul si responsabilitatea. Din joc si sport copiii invata cum sa obtina rezultate impreuna cu colegii lor si sa interactioneze pozitiv cu antrenorii si parintii lor. Ei se bazeaza pe spirit si sportivitate, chiar daca vor castiga sau pierde. Echipa pierzatoare da mana cu castigatoarii si oo bate pe umerii, ca un gest de apreciere.

Sportul ajuta in lupta cu anxietatea, depresia si stresul. Le ne invata sa acceptam infrangerea cu gratie. Copiii invata ca a castiga si a pierde sunt parti ale vietii, nu trebuie sa se simta deprimati si descurajati cand pierd, ci sa mearga mai departe si sa depuna eforturi mai mari data viitoare. Sportul ofera jucatorilor o oportunitate buna de a se cunoaste si se testa pe ei insisi. Copiii care fac sport obtin mai multe sanse de intalnire si interactiune cu oamenii cu interese similare si isi fac noi prieteni, acest lucru sporind increderea lor. Sportul incurajeaza spiritele cu sportivitate si colaborare Copiii care joaca impreuna ca o echipa impart si celebreaza victoria lor impreuna. Acest lucru are un efect pozitiv asupra psihologiei si comportamentului unui copil. Jucatorii sunt mai putin susceptibili de a deveni egoisti atunci cand cresc, ei sunt grijulii si lucreaza mai usor ca o echipa si se inteleg mai bine cu ceilalti. 

Specialistii au realizat o cercetare care arata ca adolescentii de gimnaziu care sunt activi fizic si sportivi sunt mai multumiti de viata lor, si se simt mai sanatosi decat cei care nu participa la activitati sportive si fizice. Studiul demonstreaza avantajele participarii tinerilor la sporturi asupra sanatatii auto-evaluate si satisfactia vietii in randul copiilor intr-un moment critic in dezvoltarea adolescentului. Descoperirile sugereaza ca participarea intr-un sport de echipa poate spori conectivitatea, sprijinul social si legatura dintre prietenii si colegii de echipa.

Piese originale Opel si calitatile marcii

Chiar daca toata lumea este de parere ca piesele comercializate de masni sunt orginale, in realitate nu exista concept de piesa auto originala, cum nu exista nici conceptul de piese originale Opel. Totul este reprezentat de marca in sine, iar originalitatea se refera in cele din urma la calitatea pe care producatorul o ofera iar Opel este lider de piata in acest domeniu. 

Opel este numit sau mai bine poreclit si “marca Fulger”, datorita semnului pe care aceasta il are, insa masinile se ridica si ele la aceste asteptari, mai ales pentru ca au o serie de plusuri. Printre acestea se numara: pretul destul de bun atat la achizitionarea unei masini noi cat si a uneia second hand, pretul foarte bun la care se poate revinde, deci daca peste cativa ani nu mai aveti chef de Opelul din garaj, puteti sa il vindeti fara sa pierdeti prea multi bani, intretinerea unei masini Opel nu este una foarte costisitoare, atat piesele cat si manopera la un astfel de automobil sunt rezonabile. Pe de alta parte mai putem adauga si faptul ca masinile Opel se bucura de o larga gama, deci avem la alegere mai multe modele, cat si caroserii sau motorizari. In plus, mai putem adauga si faptul ca au o estetica buna atat inauntru cat si in afara, iar in cazul in care doriti sa imbunatatiti masina cu ceva anume, aveti la dispozitie variante foarte usoare, chiar si pentru cei mai extremisti, variante care sa aduca si la imbunatatirea masinii cat si estetica ei. 

In general marca Opel este una foarte populara tocmai datorita acestor calitati enumerate mai sus, insa primeaza desigur pretul redus al reparatiilor, costul redus de cumparare, cat si costul redus de intretinere, iar daca aveti nevoie de piese Opel le puteti gasi fara nicio greutate la orice magazin specializat, iar in cazul in care nu sunt, apar foarte repede prin comanda.

Poveste de martie timpuriu

''Am dresat un melc pe sanii tai!" a inceput sa spuna gangurind ca un copil in fasa, caruia scutecul nu-i mai ajunge de bucurie oarba.

A dresat intreaga jungla pe fese si a patimit alaturi de corbii cerului ca nu poate manca din bucatele pline de dulceata acra-iute-amara-ciocolatie, minuni vii ale trupului nenascut inca. a zburat cu leii printre ramurile pline ale copacilor si a vegheat alaturi de suricate adancurile pamantului. zace acum in pustiu, imi cere sa mai fiu... din ce sa ma mai prefac cand nu ai am cenusa? cum sa mai adorm cu ochii larg deschisi si sa nu ma mai pierd cand imi vegheaza talpile micute, pasind catre valurile pline de ganduri ale nemuririi? sa mai fim? sa mai simtim? sa mai avem?

Clipa e atat de tremuranda incat si limbile ceasornicului se clatina de teama sa nu se piarda intre minutar si secundar. clipa zboara atat de repede si totusi timpul e inca infinit, nedescoperit in toata maretia ta si creste.... se alinta printre genele mangaiate de maini de barbat-copil-erou si apoi scurge cate-un murmur din ochii obositi de visare. timpul se pierde in sprancenele stufoase pe care doar buricul degetelor le atinge gudurandu-se de placere. ar vrea si buzele dar el nu le lasa. se prea grabeste sa aiba... vrea totul, acum, mereu, repede in vesnicie. atinge usor, parca apasat si soarbe ca un aspirator viata din gaura neagra care capata forte nemaivazute la fiecare vibratie fragila.

Peretii se darama unii peste altii...

A dresat si lupii din paduri pe umerii plini de matase rosie, a alergat vreo cinci camile cu ochi de hipopotam incercand sa prinda cea mai jalnica suflare din campul ce ia viata prin noi. O poveste incununta cu succes de infinite ori. in mine tot de multe nenumarate tremurari fragede pornite din suflet, din spirit, din vointa. Fat Frumos iubeste si cartile si zanele...

Viata se scurge, el nu mai alearga nimic. sta inchinat catre fereastra care zace si ea apasata de rotile care fug pe sosea. zgomot, aer, fulgi senini, agitatie in duh, dorinta. dorinta de a sta, de a ramane, de a opri hainul timp care trece peste amintirile noastre atat de line. canta o vioara la cap, cu chitara nu vrea sa faca nimic. alint din priviri dulci, apoi mangaieri fuginde. dimineata calca peste noi.

"Voi spune acestei clipe care trece: Opreste-te, ca prea frumoasa esti!" Faust.