Lucruri marunte...lucruri mari

In lucrurile marunte stau lucruri mari caci pana si fericirea, atat de importanta in viata noastra, vine din lucruri marunte. Eu spre exemplu, sunt fericita atunci cand mananc o prajitura de ciocolata bine insiropata, cand pe marginea cazii ma asteapta cele doua prosoape pufoase si moi gata sa-mi alinte simturile, cand stropii de ploaie imi bat la fereastra si-mi amintesc de curcubeu, cand lumea intreaga e o alinare iar cei dragi sunt in jurul ei.

Lucrurile marunte ce ne fericesc stau in puterea noastra de a fi subjugate propriilor vieti. O fericire este ziua pe care ti-o petreci inconjurat de zambetele familiei si prietenilor, cand razi a lene si te intinzi pe iarba sau pat gandindu-te la o bere sau o baie in mare, cand adevarurile fiintei tale sunt completate prin credinta. Fericirea nu este un miracol este un adevar... este un loc in suflet ce trebuie marcat in fiecare zi prin puterea daruirii. Daca printr-o baie fierbinte si prosoape moi pot obtine relaxarea corpului, printr-o carte buna relaxarea mintii, printr-o plimbare linistea sufletului atunci fericirea e in momente si locuri ce le putem readuce in viata noastra ori de cate ori avem nevoie de ea. Nu doar luarea deciziilor importante din viata noastra ce presupune schimbari pe termen lung sunt aducatoare de satisfactie ci si lucrurile marunte: mirosul unei portocale ce-ti aduce sarbatoarea printre coaste, pipaitul unor prosoape moi, gasirea unor bani uitati in buzunarele pe care le credeai goale, daruirea zambetului unui strain, gasirea unui loc de parcare neasteptat.

Sunt lucruri carora nu le dam niciodata atentie dar care ne aduc starea de bine si surasul in suflet, ne fac pentru o clipa sa simtim si sa ne amintim ca traim, ca avem emotii si ca prezentul este ceea ce trebuie sa valorificam. Proiectul fericirii noastre poate fi dus la indeplinire prin realizarea lucrurilor marunte dar pline de adevar ale momentelor din fiecare zi. 

Mireasa Pentru Fiul Meu - noul Big Brother

De mai bine de sase ani si jumatate publicul din Romania are un favorit incontestabil atunci cand vine vorba de productii reality show. O confirma audientele, premiile de televiziune luate anual la categoria Cel mai bun Reality Show, dar si fenomenala implicare a fanilor in vietile concurentilor. Lansata in septembrie 2006 cu numele initial “Nora pentru mama”, emisiunea concurs pe teme matrimoniale a fost gazduita de postul de televiziune Kanal D si prezentata de Gabriela Cristea, cea care de altfel avea sa ramana la carma emisiunii timp de patru sezoane si jumatate. Sezonul al cincilea a fost preuat de la jumatatea sa de actuala prezentatoare, Mirela Boureanu Vaida, care l-a dus pana la final, acesta fiind si sfarsitul show-ului pe Kanal D. Sezonul urmator, reality show-ul a fost preluat de Antena 1, cu numele Mireasa pentru Fiul Meu, iar - desi popularitatea sa a fost in crestere treptata inca de la primul sezon - abia de cand se afla in grila Antena 1, Nora pentru mama/Mireasa pentru fiul meu a atins cote impresionante de popularitate, pentru sezoanele 1 si 2, aflat in derulare la momentul actual. Mai mult, in paralel cu intriga tesuta in casa Mireasa pentru fiul meu, in afara compeitiei  fanii au creat adevarate povesti, impicandu-se extraordinar de mult in vietile celor pe care ii sustin, in egala masura cu ale celor care le sunt competitori preferatilor lor. Nu exagerez daca spun ca s-a creat o adevarata isterie in randul fanilor, zeci de Fan Cluburi luand nastere peste noapte, atat pentru cuplurile din casa, cat si pentru concurentii care nu au reusit sa isi gaseasca perechea. Zeci de cadouri si flori ajung zilnic in casa concurentilor, iar mai nou acestora li se deschid si conturi bancare in afara competitiei, de catre aceiasi sustinatori ferventi.

Concurentii traiesc in casa inconjurati de camere 24 de ore din 24 si trebuie sa faca fata in fiecare zi, mai putin duminica, orelor de emisie live, insa adevarata lupta se da afara intre fanii concurentilor, care isi declara adevarate razboaie.

Alegerea unui carucior pentru copii

Cat de util este un carucior pentru copii

Utilitatea unui carucior pentru copii este extrem de mare, astfel cu ajutorul acestora, copii sunt relativ usor de transportat si de asemenea, ei stau foarte comod. Majoritatea carucioarelor pentru copii sunt proiectate si create la fel, insa fiecare carucior are caracteristicile lui aparte. Inainte de a achiziona un astfel de carucior, parintii sunt sfatuiti sa vada mai multe modele si sa aleaga modelul care cred ei ca s-ar potrivii cel mai bine pentru micutul lor. Optiunile de achizitionare a unui carucior de copii se pot reduce considerabil si in functie de bugetul alocat pentru acesta. Un carucior pentru copii trebuie sa ofere un confort sporit celor mici, astfel parintii trebuie sa aleaga caruciorul potrivit si in functie de traseele pe care acestia au de gand sa le parcurga.

Tipuri de carucioare pentru copii

In prezent, exista foarte multe optiuni in ceea ce priveste alegerea unui carucior destinat celor mici, astfel pretul lor, poate sa varieze de la cateva sute de lei pana la cateva mii de lei. Achizitionarea unui carucior pentru copii, reprezinta un pas destul de important pe care parintii trebuie sa-l faca cu responsabilitate.

Caruciorul calsic cu landou este reprezentativ datorita marimii sale. Acesta are suspensii extrem de bune si astfel asigura un trasport confortabil micutului. De asemenea, copilul va avea un spatiu suficient de mare pentru a se desfasura in interiorul caruciorului. Avantajele acestui carucior sunt: este rezistent si extrem de spatios, usor de manevrat de catre parinti si copilul este protejat foarte bine in interiorul lui. Dezavantajele acestui carucior sunt: este mare si nu se poate plia, si pretul care este destul de mare. Caruciorul pliabil plat, este cel mai potrivit carucior pentru nou nascuti, in acest sens avand scaunul reglabil. Avantajele acestui tip de carucior sunt: este confortabil pentru cei mici, este considerabil mai ieftin decat carucioarele din aceeasi breasla, iar unele modele sunt compatibile cu scaunele auto. In comparatie cu cele care au landou acest tip de carucior nu este atat de confortabil. De asemnea, in comert mai puteti gasii carucioare multifunctionale, carucioare de tip 2 in 1, carucioare cu 3 roti, carucioare sport, carucioare pentru gemeni, sau diferite accesorii pentru carucioare.

Dotarile unui carucior pentru copii

Orice carucior destinat celor mici este obligatoriu sa aiba centura de siguranta, menita sa protejeze copilul, iar pe langa centura de siguranta caruciorul trebuie sa fie dotat si cu un sistem de siguranta suplimentar, in caz ca centura de siguranta nu este pusa corect. De asemenea, toate marginiile caruciorului trebuie sa fie netede, acest lucru fiind absolut necesar pentru a se evita accidentarea micutiilor. Inainte de a achizitiona un carucior, ( in special in cazul celor seccond ) parintii sunt sfatuiti sa il studieze extrem de atent, pentru a nu avea bucati care se desprind din acesta, existand pericol, ca acele bucati sa fie inghitite de catre cei mici. Un carucior pentru copii trebuie safie stabil, pentru a oferii o buna siguranta copilului, iar pe langa stabilitate acesta trebuie sa aiba si un spatiu special destinat cumparaturilor, de regula acest spatiu se afla in partea inferioara a caruciorului.